Černý kašel

Dobrý den, v říjnu 2014 jsem prodělala silnější virózu s nepříjemným, chvílemi dávivým kašlem. Dostala jsem antibiotika Klacid, po kterých se mi trochu ulevilo, ale kašel v mírnější formě přetrvává dál, nyní už 5.měsíc. Kašel je proměnlivý, některý den dávivý, jiný den vykašlávám neustále gelovité průhledné hleny a v ústech mám kovovou pachuť, jiný den jsou hleny nazelenalé. Byla jsem na vyšetření na imunologii, výtěr z krku mi nebyl dělán, pouze krevní odběry. Je podezření, že jsem prodělala černý kašel, ale není to potvrzeno. Neustále jsem unavená, jdu z rýmy do rýmy, pořád něco. Co byste doporučila na doléčení kašle a zvýšení imunity? Mohlo by jít o alergii nebo astma? Děkuji mnohokrát!

Odpověď odborníka:

Dobrý de, určitě bych doplnila alergologické a pneumologické vyšetření, aby se vyloučilo astma bronchiale a alergie. pokud jste opravdu prodělala černý kašel, tak kašel může odeznívat i několik měsíců. Další příčina kašle může být reflux žaludečních šťáv do horních cest dýchacích. Zkuste pravidelně inhalovat Vincentku a vyčkala bych výsledků vyšetření k zvolení dalšího postupu.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: