Černý kašel

Dobrý den. Je mi 32 let a od srpna 2008 jsem trpěl velmi intenzivním kašlem. Postupně jsem byl léčen obvodním lékařem ATB. V říjnu jsem skončil na plicním oddělení, kde mi byl prokázán černý kašel (serolog. 1:1280, Crp 135) a chlamydia pneumonie. Byl jsem přeléčen 3 týdny ATB Klacid. S odstupem po přeléčení ATB mi byl v polovině listopadu udělán kontrolní odběr (serolog. 1:2560 + přibila parapertuse 1:320). V té době se mi přidala katarální angina - 2 druhy streptokoku, kdy beta hemolyt. streptokok vydržel i další léčbu 10 dní Ospenem (3x1500)-potvrzeno dalším výtěrem na ORL. 8.1.2009 mi byla odebrána krev na další kontrolní vyšetření a hodnoty pertus. 1:2560, parapert. 1:320 byly totožné s hodnotami z listopadu. Závěr lékaře z ORL je, ať to nechám být (streptokoka), že se uvidí, co to bude dělat dále. Závěr lékaře z plicního odd. je, že mám zkusit jít do zaměstnání, zatížit organismus a že se uvidí. Na vysoké hodnoty serolog. vyšetření mi lékař nebyl schopen sdělit proč a co bude dále. Jsem dárce krve, na transf. odd. mi řekli, že mohu darovat půl roku po negativních testech (serol. do 1:20). V naší rodině měli prokázán černý kašel i 9-letá dcera, 35-letá sestra a 62-letý otec. Všichni byli přeléčení ATB Klacid a při kontrolních odběrech měli negativní výsledky. Má léčba byla v podstatě stejná ale výsledky mají do negativního závěru velmi daleko. Můžete mi prosím poradit, jaký by byl správný postup dále? Revizní lékařka mi sdělila, že i když jsem přeléčen byl, tak že při takto vysokých hodnotách můžu být stále infekční. Kašel a bolesti v krku přetrvávají, jen jejich průběh není tolik intenzivní jako na počátku a projevují se spíše ve vlnách (několik dní je horší, pak několik dní ústup). Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že pokud se necítíte zcela zdráv a pokud i laboratorní hodnoty nejsou v pořádku, neměl byste organismus příliš zatěžovat, aby tělo mělo dost sil se s infekcí vypořádat. Zkuste ještě navštívit imunologa, jestli by nedoporučil nějaký preparát na podporu imunitního systému.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
černý kašel umého syna | Od: Renata Mlejnecká | 9.4.2017 22:27
Dobrý den. Můžete mi prosím říct,j ak dlouho může člověk chodit s černým kašlem?Můj syn totiž trpí na kašel už od 4 let (nyní má 8 let). pokaždé to mělo stejný průběh. Suchý,dráždivý kašel, na konci doprovázený zvracením, který se objevoval periodicky asi 4x do roka. Začalo to pokaždé menší rýmou a bylo slyšet, jak při kašli polyká hleny. Doktorka nám vždy psala Aerius a Gentamicin a doporučila koupit něco na dráždivý kašel. O množství provedených RTG dutin a plic a negativních výtěrů ani nemluvím.Na alergologii taky negativní. Až teď ji napadlo nechat provést testy na černý kašel a ony se potvrdily. Je možné, aby s tím člověk hodil i několik let?Děkuji za odpověď.
reagovat
re:černý kašel umého syna | Od: uLékaře.cz | 20.4.2017 15:56
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím
Vás,
abyste dotaz zkopírovala a
vložila přímo do poradny na
těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: