Cestování letadlem a vysoký tk

Dobrý den, paní doktorko, v úterý mi zjistili Holterem vysoký TK s průměrnými hodnotami 180/110. Ve středu mi obvodní lékař 2x TK měřil a měla jsem 140/90 a 135/95, takže také vysoký tlak, ale ne tak dramaticky. Dal mi na cca zatím měsíc 1x Prestarium. Má otázka zní, jestli mohu letět příští týden cca 2 hodinový let tam a za 3 dny zase zpět. Mám se nějak před letem připravit, např. kompresní punčochy, acylpyrin apod? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestliže máte nyní tlak kompenzovaný a netrpíte žádnými dalšími chorobami (křečové žíly, stav po trombóze apod.), měl by být pro vás v letadle (s ohledem na délku letu) dostačující pitný režim.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: