Chirurgicky zakrok laparoskopiou

Dobry den chcem sa opytat vas na obornu radu,symptoni ktore mam ukazuju ze sa moze jednat o vred na zaludku a dvanastorniku,samozrejme ze som sa podrobil odbornemu vysetreniu pomocou sondy a pomocou RTG snimania,pricom sa ukazalo ze mozne vredy tieto postupy neukazaly.Preto si mislim ze dalsim postupom pre presnejsiu diagnostiku by bolo vysetrenie chirurgickou laparoskopiou,vzhladom na to ze uz dlhsiu dobu vyzvraciavam na hnedle hlieny obcasne s primesou krvi,mam obavu ze sa moze jednat o zdurenie vredov do tak vaznej miery ze laparoskopicky zakrok by mohol pozdejsie zmenit vredy na nadori nezhubne az zhubne,prosim vas potvdte alebo vyvradte tuto tezu,dakujem za porozumenie.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nebyly při gastroskopickém vyšetření nalezeny vředy ani zánět sliznice, laparoskopie by je nemohla najít také. Při gastroskopii lékař prohlédne přímo sliznici stejně jako při laparoskopii. Žaludeční a dvanáctníkové vřesy sice mohou vést k nádoru žaludku nebo dvanáctníku, ale pokud u Vás nebyly nalezeny, nemusíte se toho obávat. Je však potřeba dál hledat příčinu zvracení krve.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: