Chlamydie

Dobrý den před 2 měsíci jsem měla nechráněný pohlavní styk po kterém po 14ti dnech začal výtok a pálení při močení. Dr. mi na to dala naxyl, který nepomohl. Pak řekla, že musím počkat, že to se srovná. Nesrovnalo a nedala jsem se a ted se zjistilo, že jsou to chlamydie. Zjistila jsem to až po 2 měsících, kdy se mi k tomu začala točit nepřetržitě hlava a bolest všech kloubů a kostí. Dostala jsem tedy ted Doxyhexal na 3 týdny. Myslíte, že to zabere? Když mi začaly i tyto jiné problémy? Říkala mi, že žádný další testy po ATB dělat nebudeme, že to stačí. Předem moc děkuji za radu. Koupila jsem si raději i ženšen a echnaceu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chlamydiová infekce je jednou z nejčastějších pohlavně přenosných infekcí. Léčí se nejčastěji tetracyklinovými antibiotiky, třeby Doxyhexalem. Máte proto nasazenou sprábnou léčbu. Pokud máte stálého partnera, doporučuji přeléčit i jeho, jinak se může infekce znovu objevit.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: