Chlamydie

Dobrý den, už přibližně rok mám problém s očima, mám pocit tlaku, praskají mi žilky a občas mám lehce nažloutlé bělmo pod víčky. Před půl rokem jsem byla na prohlídce u očního lékaře, aby mi zkontroloval, zda mám v pořádku nitrooční tlak. Nitrooční tlak jsem měla v pořádku a jelikož jsem nepředpokládala, že bych to mohla mít způsobené ještě něčím jiným, tak jsem se s tímto výsledkem uspokojila. Zapomněla jsem dodat, že mi pan doktor řekl, že bych měla používat nějaké kapičky, jelikož mám nejspíš lehký náběh na zánět spojivek a to způsobuje všechny ty moje problémy. V poslední době jsem zaznamenala velký tlak v oku a popraskané žilky v oblasti od spojivky k duhovce. Oči mě začaly pálit, a tak jsem se začala zajímat o různé přičiny tohoto stavu. Zajímalo by mě, zda je možné, abych v oku měla chlamydii a jakými způsoby lze tuto přítomnost zjistit (odběr krve, výtěr). Mohl by jste mi, prosím, popřípadě sdělit, po jaké době od vzniku choroby nastává nenávratné poškození oka? Přeji hezký den! Erika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dojděte si na kontrolu na oční, lékař oko prohlédne a vyšetří i přídatné tkáně, stěrem s oka a speciálním rozborem může lékař zjistit přítomnost chlamydií, ale i jiných bakterií, které jsou v oku častější (pokud to ale bude nutné, zánět spojivek není většinou bakteriální, je dráždivý nebo reakcí na nevhodné zacházení s okem - PC, přemáhání, nenošení brýlí a podobně/. Chlamydie jsou nadměrně medializované tema, způsobují až paniku mezi laiky. Redaktoři si vždycky oblíbí nějaké tema, to rozpitvají většinou jednostranně, způsobí paniku, jdou od toho a vrhnou se zase na něco jiného. Spekulace coby kdyby bez vyšetření nejsou přínosné, stejně jako spekulace o nevratném poškození oka /záleží na průběhu zánětu, jeho druhu, stavu celkové imunity - faktorů je mnoho a vy ani zánět mít nemusíte/, objednejte se na oční. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Absolutní neznalost lékařů | Od: Karel Nový | 28.4.2014 19:28
Zde musím podotknout, že až bude nějaký ten lékař co říká, že je tady hysterie ohledně chlamydií, tak bych mu přál, aby tuto nemoc dostal. A nejllépe, by pak bylo, aby šel kopat kanály. Aby ho z těch bolestí a všech problémů, které chlamydie přináší přešly ty hlouposti o zjednodušování vlivu chlamydií na zdravotní stav. Jinak pro paní, samozřejmě, že červené žilky, máte od chlamydií. Krom toho máte zajisté taky větší světloplachost, bolesti bederní páteře, kloubů a svalů a to různě se stěhujících po celém těle. Neurogenní problémy, které lékaři velice rádi svádí na psychiku a doporučují antidepresiva. No, prostě škoda mluvit. Bohužel, léčba chlamydií, je velice složitá a dodnes nikdo na celém světě neví, jak je přesně vyléčit. Bohužel léčba antibiotiky dva týdny, je zcela mimo mísu. Ono, ale úplně nejhorší je, že tuto nemoc bagatelizují!
reagovat
Absolutní neznalost lékařů | Od: Karel Nový | 28.4.2014 19:28
Zde musím podotknout, že až bude nějaký ten lékař co říká, že je tady hysterie ohledně chlamydií, tak bych mu přál, aby tuto nemoc dostal. A nejllépe, by pak bylo, aby šel kopat kanály. Aby ho z těch bolestí a všech problémů, které chlamydie přináší přešly ty hlouposti o zjednodušování vlivu chlamydií na zdravotní stav. Jinak pro paní, samozřejmě, že červené žilky, máte od chlamydií. Krom toho máte zajisté taky větší světloplachost, bolesti bederní páteře, kloubů a svalů a to různě se stěhujících po celém těle. Neurogenní problémy, které lékaři velice rádi svádí na psychiku a doporučují antidepresiva. No, prostě škoda mluvit. Bohužel, léčba chlamydií, je velice složitá a dodnes nikdo na celém světě neví, jak je přesně vyléčit. Bohužel léčba antibiotiky dva týdny, je zcela mimo mísu. Ono, ale úplně nejhorší je, že tuto nemoc bagatelizují!
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: