Chlamydie

Dobrý den, včera jsem Vám zaslala dotaz ohledně výsledků testů, které mi dělal lékař, jelikož řešíme otěhotnění (3xpotrat) a nyní nejde otěhotnět. Doposílám ještě ofocené hodnoty chlamýdií, prosím o vysvětlení. Mám dlouhodobě stejného partnera a jsme si věrni. Moc Vám děkuji

Odpověď odborníka:

V testech nebylo provedeno vyšetření protilátek typu IgM, proto se ohledně aktivní chlamydiové infekce nemohu vyjádřit. Obecně lze říci, že protilátky IgA se vytvářejí později a lze je v souvislosti s klinickým obrazem a spolu s IgM protilátkami použít jako ukazatel aktivní infekce. Někdy zůstávají IgA protilátky dlouhodobě pozitivní, i když nejde o aktivní infekci. IgG protilátky jsou známkou prodělané chlamydiové infekce. Prosím poraďte se se svým lékaře, který má k dispozici veškerá vyšetření..

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: