Chlamydie

Dobrý den, prosím o info, zda je možné nezjistit z výtěru z močové trubice + z krve přítomnost chlamydií, příp zda je nutné konkrétní chlamydie při testech z krve specifikovat v žádance na vyšetření. Mám už cca 7měsíců slabý výtok z močové trubice,zduřelé a bolestivé uzliny po celém těle, jsem stále unavený a poslední měsíc mi velmi pálí oči. Neustále se mi opakuje uretritida, pálení při močení. Byl jsem už na několika vyšetřeních (venerolog, urolog a naposledy na kožním). Vždycky mi udělají výtěr, který je negativní. Krevní obraz a diferenciál- vše v normě Základní biochemie: Bilirubin hodnota o trochu vyšší 27 ( norma do 22), další enzymy jaterní v normě, glykemie( cukr) v normě, funkce ledvinné v normě,cholesterol v normě. Moč a sediment- zcela v pořádku Protilátky proti chlamydii v normě. Pořád si mě přehazují jako horkou bramboru,ale nikdo nic neví. Tohle celé trvá už víc než půl roku. Jediné co mi bylo zjištěno bylo streptococus alfa, ale to prý nezpůsobuje moje problémy. Moje příznaky se podobají nákaze chlamýdiemi,ale protilátky proti chlamydiím jsou v normě. Poradíte mi co mi je?

Odpověď odborníka:

Ve výtěrech je třeba prokázat chlamydie uvnitř buněk, takže provést výtěr dostatečně razantně, aby došlo k seškrábnutí povrchového epitelu, samotný stěr nestačí. Dále je možno vyšetřovat pomocí přesnějších imunochemických metod (western blot v krvi, PCR v tkáni). Doporučuji vyšetření na infekčním oddělení.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: