Chlamydie, ureaplasmata

Dobrý den, Je to rok zpátky (cca březen 2011) co jsem se nakazila chlamydiemi a ureaplasmaty. Byla jsem okamžitě přeléčena. Na chlamydie Sumamed dvě tablety 500 mg po dva dny. Na ureaplasma už nevím, ale nějaký tetracyklin asi po dobu týdne.Možná doxybene. Vše vyléčeno, následovaly dvě kontroly opět vše v pořádku. Dotyčný co mě nakazil se odmítl léčit a já ho pak již neviděla. Asi v září opět výtok, šla jem na gynekologii. Stěry negativní (bez kultivace) a výhružka, že na testy mám nárok na dva ročně a ty příští (prý 2500) si budu platit sama když nepoužívám vždy kondom a partner mě bez ustání podvádí. Žádný partner mimochodem nebyl. Výtok sám odezněl. V listopadu minulého roku jsem si našla partnera. Bez komplikací, po dvou měsících mi začalo špinění prakticky neustávající. Gynekoložka mi dala jinou antikoncepci. Špinění přestalo, výtok téměř normální. V lednu tohoto roku jsem běžela opět k doktorce se silným výtokem, bez svědění bez zápachu. Našla mi opět chlamydie opět ureaplasmata jako novinku gardnerellu. Ptala jsem se, jaktože s přítelem zpočátku problémy nebyly. Trvala na tom že mě podvedl asi před pár dny, že je to jasná reinfekce. Me se to moc nezdá. Opět sumamed dva dny a doxybene na ureaplasmata myslím na týden. Poté já krém Clotrimazol přítel nějaké léky na gardnerellu. Musím se přiznat, že s kondomem jsme to vydrželi jen po dobu léčby a že s krémem jsem to moc neuměla-téměř ihned po aplikaci ze mě vytekl. Taktéž přítel nedobral všechny léky na gardnerellu měl po nich strašné zažívací potíže. Už mám opět výtok tentokrát s příšerným svěděním. Ale gardnerella, kterou jedinou jsme možná nezvládli, má jak jsem se dočetla jiné příznaky než svědivý krémový výtok. Co to tedy znamená? Včera i dnes jsem měla nevysvětlitelnou horečku, bolí mě břicho a záda. Může to mít něco společného? Na kontrolu jdu v podnělí (po čtyřech týdnech od doléčení). K doktorce se téměř bojím a její léčbě nevěřím. Prosím o Váš názor na můj problém. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výtok může souviset s teplotou a bolestmi břicha. Lékaře byste navštívit měla, abyste mohla být řádně léčena. Pokud nejste spokojena se stavajícím, najděte si jiného.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: