Chození po špičkách

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ohledně chození našeho syna. Narodil se ve 34t. těhotenství císařským řezem. Do jeho 14 měsíců jsme chodili na RHB a cvičili Vojtovu metodu. Chodit sám začal ve 14 měsících. Nyní mu bude 1,5 roku a chvílemi chodí po špičkách. Zdá se mi však, že docela často. Nevím, zda je to normální, a proto se obracím na Vás. Děkuji za odpověď.Iva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ivo, převážné chození po špičkách u dětí v tomto věku není běžné, příčinou může být nějaká odchylka ve vývoji dolních končetin. Navštivte se synem ortopeda, který ho vyšetří a navrhne Vám, jak by se situace dala řešit.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: