Chronická asymptomatická kapavka

Zdravím, V případě, že je podezření na ASYMPTOMATICKOU a CHRONICKOU kapavku u MUŽE(nákaza více než 6 měsíců zpět),jaká je diagnostická metoda volby? Je výtěr -PCR a moč PCR, dostatečně spolehlivá pro vyloučení? Nebo je potřeba stanovit protilátky? Stanovují se vůbec v Čr v rámci složité diagnostiky protilátky, nebo se to vůbec nedělá? Na zahraničních portálech je totiž psáno, že při chronicitě a asymp. kapavky se stanovují protilátky. Děkuji za osvětlení.

Odpověď odborníka:

Vyšetření PCR je určitě na místě. Protilátky se stanovují jen při podezření na generalizaci a diseminaci infekce do vzdálených orgánů. V ostatních případech by byly negativní ( a to je i váš případ). U nás se asi ani nevyšetřují.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: