Chronická autoimunitní thyroiditis

Dobrý den, Lékaři mi zjistili, že mám chronickou tyroiditidu Hashimotova typu. Léky beru teprve půl roku. První tři měsíce 1 x denně EUTHYROX 50 ug, další tři měsíce dávka zvýšena na 1 x denně EUTHYROX 75 ug. Vyšetřením z krve po půlroční léčbě byly naměřeny tyto hodnoty: ssTSH...0.014 Ft4...18,89 Prolaktin...51,2 Nyní pokračuji dál v užívání EUTHYROX 75 ug 1x denně, na snížení prolaktinu zatím nic neužívám. Západní medicína říká, že moji nemoc léčit nedokážou a že budu nucena do konce života brát léky na doplnění chybějících hormonů. Já se ale tak snadno nechci vzdát a proto jsem se dala na detoxikační kúru přípravky MUDr. Josefa Jonáše – www.joalis.cz . Léčím se u jiné akreditované lékařky, která se zabývá i touto metodou. Do budoucnosti, pokud její léčba podle ní zabere, mi chce postupně snižovat dávku mých léku až k úplnému vysazení. A já se ptám, zda mi může vysazení mých léků v mém stavu nějak ublížit. Pokud mi tato paní doktorka pomůže, může bez obav časem přestat brát léky? Jak moc budu riskovat? Je to alternativní metoda, které chci dát šanci, ale za cenu zničení vlastního zdraví ne! Jak se říká, důvěřuj, ale prověřuj. Velice děkuji, že se s vámi mohu poradit. S pozdravem Katka

Odpověď odborníka:

Bohužel nevím,zda tato alternativní metoda je účinná nebo ne.Některé alternativní postupy si dokáží s určitými zdravotními obtížemi poradit lépe než klasická medicína, ale neplatí to vždy. Vzhledem k tomu, že léčba Euthyroxem je prověřená a "osvědčená", držela bych se této klasické metody.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: