Chronicka bolest pritahovace stehna

Dobrý den, mám 20 let a hraju fotbal na poloprofesionální úrovni, což znamená alespoň 5 tréninků týdně plus zápas. Asi 3 měsíce mě po treninku (později i při) bolel přitahovač stehna, až byla bolest taková, že už jsem nemohl trénovat. Takže jsem zašel za doktorem, který mi doporučil 2 týdny klid a rehabilitaci ultrazvukem a potom, že se uvidí. Klid mi nepomohl, takže přišly na řadu obstřiky. Poté mi dovolil jezdit na rotopedu a běhat. Po 2 týdnech mi řekl, že budu moci trénovat. Jenomže už po lehkém kopnutí do míče se bolest dostavila znovu. Bolest je největší na vnitřní straně stehna a u přechodu na stydkou kost. Od začátku navíc vystřeluje do břicha a teď už i na přední stranu stehna hned u kyčle. Ještě bych doplnil, že doktor prováděl vyšetření pouze pohmatem. Léčba trvá tedy už něco přes 4 týdny a zlepšení je nepatrné. Chtěl bych se tedy zeptat na další možnosti léčby a jak bych měl dále postupovat. Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Je pravděpodobné, že se nejedná jen o entezopatii úponu svalu na kost, zde se objeví zánětlivé změny při přetížení, ale že se bude spíše jednat o částečné porušení integrity, souvislosti, svalu, tedy o drobné natržení svalu. Kromě klinického vyšetření bude na místě vyšetření dagnostickým ultrazvukem v místě bolesti patrně přímého stehenního svalu a stanovení diagnozy. Podle výsledku potom ošetření. Většinou se stav léčí konservativně, vyjímečně operačně dle nálezu. Omezení zatížení je ale na místě Každopádně pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci po mošetření bude na místě Obraťte se na svého ortopeda k vyšetření a ošetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: