Chronická bolest u slepého střeva

Dobrý den, mám přesně rok po lapar.operaci slepého střeva. Velké opětovné bolesti na stejném místě se ukázaly 10 dní po operaci, opětovná hospitalizace (našli mi pouze 2 malé výdutě vyplněné tekutinou, bez léčky propustili, bolest ustoupila sama). Trpím tím však stále a opakovaně! Bolest se nejvíce projevuje během procházek takže už ani nemůžu vyjít na delší tůry :(. Musím se vrátit domů a přečkat pár minut než se vše utiší... Když bolest v oblasti "slepého střeva" (vpravo dole u třísla) propukne, zhoršuje se pak kýchnutím,smrkáním, tlakem jakoby do břicha... Po "schoulení se či zvednutí nohy k tělu" asi po 15min. sama ustane. Moje obvodní trvdí, že to bude nemocný kloub (což se mi vůůůbec nezdá, to by přeci nebolelo i na dotek břicha, nejhorší je zatlačení a rychlé uvolnění bříšní stěny prsty)... Jelikož jsem v 12 týnu těhu, doporučila mi přijít znova až po porudu... Nevím, jak toho půl roku přečkám, prosím o radu co mám dělat? Možná by stačilo obyčejné sono, které v těhu neškodí? děkuji! Můžu mi žádanku vypsat i gynekolog? Mám spíše podezření na srůsty.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obtíže by opravdu mohly být způsobené srůsty, byť po laparoskopické operaci, pokud byla bez komplikací, by se jich tolik tvořit nemělo. Ultrazvukem se ale moc zobrazit nedají. Bohužel, dají se rozrušit jen další operací a navíc se udělají znovu, více, či méně. Navíc, nyní v těhotenství operaci určitě ne. Zkuste se poradit ještě s gynekologem, ale obávám se, že s radikálním řešením se bude muset opravdu počkat až po porodu.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: