Chronicka nadcha

Uz niekolko rokov som trpel ch. nadchou. Tochto roku som abolvoval septoplastiku+turinoplastiku na odporucanie lekara. Problem sa vsak nevyriesil opuch sliznice pretrvava nadalej . Bol som nedavno aj na imunologii. Kozne testy vysli poz. na palinu, krv vysledok este musim pockat(mesiac). Beriem aj likey na alergiu uz treti tyzden ale nepomahaju mi. Chcem sa Vas opytat ci bi to nemohla byt astma, kedze lieky na alrgiu nezberaju . Dakujem za odpoved

Odpověď odborníka:

Milý pane Lukáši. Astma bronchiale je z lékařského hlediska členěno na alergické a nealergické. V případě respirační alergie jde o jednu z orgánových projevů geneticky podmíněného atopického onemocnění- to se může projevit jako ekzém, alergická rýma, astma, alergie na potraviny atd. Takže- pokud jste v péči alergologa-imunologa, pravděpodobně Vám bude provedeno také spirometrické vyšetření, které je jakýmsi standartem právě pro diagnosu astmatu.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: