Chronický zánět moč. trubice

Dobrý den, je mi 52 let a již přes rok bojuji se zánětem moč. trubice a ještě se přidal vaginální zánět a herpes. Začalo to operací inkontinenční pásky před rokem, potíže s inkontinencí ustaly, ale hned druhý den jsem chytla infekci ze zavedené cévky, dostala jsem ATB, pomohlo to asi na 2 týdny a od té doby se tyto potíže nepřetržitě vlečou. Vyšetřením moč. trubice a cévkované moči mi byla zjištěna přítomnost e.coli a ještě nějaké další potvory, co běžně žijí v organismu. Zkoušela jsem alternativní metody, homeopatika, 3 měsíční kůru bakteriálním lyzátem, Imucan, proplachuji se denně brusinkama, ty užívám i v tobolkách,dále beru Lysine, a nechala jsem si vyrobit autovakcínu ze stěru moč. trubice, již dobírám poslední lahvičku a problém je tam pořád. Někdy to zakolísá, jakože je to lepší a po pár dnech se zase ubjeví štiplavý pocit a časté močení, poznám to již podle charakteristického zápachu moče, kdy je tam zánět. Nedávno se mi přidal prapodivný vaginální zánět(podotýkám, že jsem asi 4 roky nesouložila), ten poseldní zánět se mi rozjel po pasívně orálním styku se ženou. Vyrazil se mi dole opar,který jsem hned léčila, byly mi nasazeny i antivirotika orálně, a poté se mi přidal druhotný infekční zánět vnitřních rodidel, nic takového jsem doposud nikdy neprodělala. Stěrem byla zjištěna e. coli a ještě další dvě bakterie, gardnella nebo tak nějak, které běžné žijí v organismu, po přeléčení jsem si zaváděla gynoflor podle rady lékařky, od té doby se mi znovu vyrazil opar, ale zavčas jsem jej zarazila. Ted si denně zavádím Feminella čípky a promazávám heřmánkovou mastí na bázi lanolínu, močová trubice stále zlobí a vagína je uvnitř stále zanícená, citlivá na dotek, takže jakýkoliv styk je vyloučený. Nevím už co mám dělat, případně nedělat a nebo nevím co dělám špatně a jestli vůbec existuje nějaká naděje na úplné vyléčení a nebo budu muset po zbytek života žít v nedobrovolném celibátu? Děkuji za odpověď. Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučil bych v pokračování lokální hormonální léčby a probiotické léčbě. Dále by byla vhodná rehabilitace, cvičení pánevního svalstva, dostatečná lubrikace. Pokud by potíže přetrvávaly, dal by se provést pokus o odstranění pásky

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: