Clamydie

Dobrý den, asi dva měsíce pociťuji stěhovavou bolest po těle, hlavně v zádech, žebrech, kloubech a nohách, někdy také slabší brnění a studené nohy a ruce. Před půl rokem jsem byla léčena penicilinem a po dobrání se u mě objevila vyrážka po celém těle, na kožním mi zjistili akutní lupénku, ale po tříměsíčním používání mastí Dermovate a Betnovate mi vyrážka zmizela, nyní mám pouze menší vyrážku v obličeji. Chtěla jsem se zeptat co mohou znamenat laboratorní výsledky, které mi byly zjištěny: pozitivní chlamydie IgM hodnota 6,0111 a chlamydie IgG 2,386. Ostatní laboratorní vyšetření byly v normě, mimo normu kromě chalydií pouze GGT 0,12, CK 2,56 a FW za 1 hod = 2. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel pokud neznám přesné referenční rozmezí nelze výsledky správně intrpretovat, každá laboratoř má jiná rozmezí , proto je nutné je uvádět vždy s výsledkem. Pokud byste měla zvýšenou hodnotu IgM anti chlamydie /není specifikován ani druh/, může to svědčit pro akutní infekci, pokud jsou pozitivní protilátky ve třídě IgG zmanená to stav po prodělané infekci v minulosti. Ostatní hodnoty, které jsou spíše nižší /GGT, FW , CK/ neznamenají onemocnění, patologické je jejich zvýšení.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Víte, jak probíhá hojení po operacích?
Články: Víte, jak probíhá hojení po operacích?
Kdo z nás se už někdy...
Vitiligo
Články: Vitiligo
Vitiligo je kožní...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: