|clostilbegyt a ovulace

Dobrý den, měla bych pár dotazů. Už víc jak rok cca 13měsíců se snažíme s manželem o druhé dítě.mám za sebou tři cykly s clostilbegytem z toho dva první cykly jsem užívala 1tbl za den 1-5DC a ted třetí cyklus 2tbl za den taky 1-5DC. minulé cykly jsem šla na přeměření folíků a měla jsem pokaždé dva 14 a 16mm (13dc) sliznici 16mm Pregnyl mi dr nepíchla je to prý málo a folíci víc nedorostou :-( dnes jsem 13DC a byla jsem na další folikulometrii užívala jsem dvě ty tbl clostilbegytu a výsledek sliznice 12mm a folikul 8mm a 6mm tak jsem z toho já i má Dr zklamaná.Zajímavé je to že mně bolelo od včerejška do dneška odpoledne v podbřišku, takový tlak až jsem se zaradovala že tam bude alespon jeden folík kolem 20mm ale utz na kterém jsem byla až odpoledne ukázal že je to ještě horší než s jednou tabletou clostilu.chtěla bych se zeptat (protože jsem zklamáním od dr odcházela jak spráskaný kůn zklamaná a zapoměla se zeptat jí) zda je možné že jsem mohla mít jeden folík který mohl prasknout během té bolesti v podbřišku, zda je to možné, že by to byla ovulace a krom těch dvou folíků tam byl jeden který prasknul dnes ráno......jedno dítě 3,5roku už mám taky za pomocí clostilu na třetí pokus 2tbl za den se podařilo a ted už mám za sebou další 3cykly a nic. ještě jsme se domluvily že i ten 4tý cyklus dáme s clostilem ale to už za můj život bude 7měsíc užívání a někde jsem četla že se může jen 6 měsíců za život. Trochu se toho bojím ale pro druhé dítě risknu všechno. Dr mi doporučuje rhodiolu ale to je spíše na potenci tak to píšou na obalu tak nevím zdy mi to může pomoci. jak a čím je to že mi dvě tbl udělaly tohole myslela jsem si že mi pomůžou víc než jedna ale opak je pravdou. Mockrát děkuji za odpověd.A ještě jedne dotaz nezlob te se prosím když se píchne pregnyl jak to že až za 36 hodin nastane ovulace a he zbytečné snažit se v den kdy se píchne pregynl. Manžel je řidič a je doma jen o víkendu tak se to tak musí nějak plánovat a je to na prd.......mockrát děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě je možné, že ovulace u Vás proběhla, a byla signalizována zmíněnou bolestivostí podbřišku. Vůbec nemusíte mít obavy z užívání Clostilbegytu 7. měsíc. S Rhodiolou žádné zkušenosti nemám, podle dostupných informací slibuje harmonizaci sexuálních funkcí u obou pohlaví a další výhodné účinky pro lidský organismus. Je to bylina a ublížit by Vám neměla. Po aplikaci Pregnylu ovulace nastává přibližně za 36 hodin, za tu dobu se uvolní dostatečné množství proteolytických enzymů, které způsobí narušení folikulu a vyplavení vajíčka, tedy ovulaci.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x