Clostilbegyt při nízké děložní sliznici

14.den cyklu mám sliznici jen 4 mm. Přestože mi lékař řekl, že je to nedostatkem estrogenů, protože jsem se dokonce půl roku po vysazení HA potýkala s amenoreou, nasadil mi antiestrogen Clostilbegyt. Nesníží sliznici ještě více a vajíčko při mé snaze otěhotnět nebude mít vůbec šanci se uhnízdit? Mám problém s délkou cyklu, tak proto asi Clostilbegyt na podporu fce žl.tělíska, ale nebyl by lepší při nedostatku estrogenů spíše např Utrogestan? Ovulaci totiž mívám, alespoň vždy na vyšetření lékař mluví o zrajících folikulech...velice děkuji a přeji příjemný večer.

Odpověď odborníka:

Na podporu ovulace je clostilbegyt, utrogestan je gestagen, tj hormon druhé fáze cyklu. Zrající folikuly nemusí znamenat ovulaci, vajíčko se musí uvolnit. Utrogestan by byl do kombinace, ale nemohu posoudit, neznám Vaše vyšetření.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: