Cmv

Měla jsem klíště, za 14 dnů jsem tam měla stále velký flek. Začala mě bolet hlava a měla jsem přes den zvýšenou teplotu, večer 38. Jelikož teploty opravdu nemívám,šla jsem k lékaři a ten mě poslal na infekční. Tam si mě nechali tři dny na pozorování. Dali mi Doxybene, mě bylo hned dobře akorát dost utahaná. Teď mě poslali výsledky, že klíšt.encefalitidu nemám. Cmv IaG 7,1 pozitivní, Cmv IaM 1,4 slabě pozitivní. Již několik let mě pobolívají uzliny, a únava. Jestli to chápu dobře, tak je to tím virem?A mě by hlavně zajímalo jestli když mám teď cmv IaM slabě pozitivní, jestli nevadí že otěhotním?Nestane se nic miminku? Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Řekl bych, že lehce pozitivní IgM protilátky proti CMV jsou nyní vedlejší věcí, spíše jde o nespecifickou reakci. Máte-li pozitivní i IgG, ukazuje na již proběhlý kontakt s virem před delší dobou a aktuální potíže se na to svést nedají (stejně tak je nepravděpodobné, že by, pokud jste jinak zdráva, vyvolal CMV nějaké chronické potíže). Otěhotnění problém z tohoto hlediska není, je ale třeba dořešit, zda Vaše potíže byly dány borreliosou, což se nabízí jako pravděpodobné vysvětlení.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x