Ct ledvin

Chtěla bych se zeptat na možnost CT ledvin bez kontrastní látky. Asi před 3 lety jsem byla na CT ledvin s podáním kontrastní látky, nebyly mi však podány léky( které jsem vždy před tímto vyšetřením brala ) a během vyšetření mě začala bolet silně hlava, sestra mi však řekla, že to musím vydržet, do 1/2 hodiny se ni udělalo zle, když mě dcera dovezla domů začala jsem zvracet a přestala jsem vnímat okolí. Po vyšetření na interně mi paní doktorka řekla, že kontrastní látku nikdy nesmím dostat. I přes to po mě toto vyšetření lékaři chtějí a ani po lékařské přípravě v nemocnici toto vyšetřen nemohlo být provedeno, protože po podaných lécích zabraňujících alergii jsem se osypala a zvracela. Jde tedy CT ledvin provést bez kontrastní látky? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

CT ledvin lze jistě provést i bez podání kontrastní látky, ale výsledek není tak přesný a spolehlivě hodnotitelný jako když se kontrastní látka podá.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x