Ct plic

Dobrý den, 8.4.2011 v 11.hod.mám jít CTplic a vtíž den mám jít na odpolední směnu od 14.30hod. a chtěl bych vědět zdali mohu na tuto směnu jít i když my do žil dají kontrastní látku.Děkuji, Spurný

Odpověď odborníka:

Dobrý den,držím palce,aby vyšetření přineslo optimistický výsledek.Taky si velmi vážím Vašeho zodpovědného přístupu k pracovní způsobilosti.Nebojte se,lékař provádějící CT Vás o všem poučí.V rámci předcházení nežádoucích reakcí na kontrastní látky se tzv.premedikuje-používá se tedy látek omezující pravděpodobnosti alergických a podobných stavů.Podávané látky mohou mít sedativní-tedy tlumivý vliv na funce centrálního nervového systému,proto Vaše pozornost a způsobilost obsluhy různých zařízení by mohla být snížena.Nevím,jaký typ práce vykonáváte,ale ve většině případů by nástup na odpolední směnu po vyšetření rozhodně vhodný nebyl.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Dlouhodobý stres může oslabit imunitu
Články: Dlouhodobý stres může oslabit imunitu
Stres je považován za jedno...
Potravinová alergie
Články: Potravinová alergie
Čím dál víc u nás i v...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x