Cystická fibróza plodu

Dobrý den. Jsem těhotná v 17 týdnu a měla jsem pozitivní skríning. Byla jsem na testech na genetice, ale žádná vada jako rozštěp páteře nebo mentální postižení se nenašlo. Ale na uz 3d našli kličky na střevech, že prý to může být cystická fibróza. My s manželem už máme 2 zdravé děti, teď čekáme 3. Nikdo u nás ani u manžela v rodině žádnou takovou nemoc nemá. Jaká je možnost, že test plodové vody mi vyjde pozitivní a když už je možnost plod v 21. týdnu odebrat, jestli je správná volba to udělat. Vůbec nevím, zase nechci, aby moje dítě celý život bralo léky a čekat, v kolika letech mi umře. Můžu se zeptat na Váš názor a radu? Děkuji, Markéta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučoval bych s rozhodnutím vyčkat až na výsledky testů. Rozhodnutí je pak na vás, v tomhle vám bohužel poradit nedokážu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ztráta sexuální touhy po menopauze ovlivňuje u žen zdraví i kvalitu života
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Čekání na stolici aneb „mrtvá“ střeva
Články: Čekání na stolici aneb „mrtvá“ střeva
Zácpa dokáže pěkně otrávit...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Pšeničné klíčky
Články: Pšeničné klíčky
Pěstování obilnin provází...
Nespecifické střevní záněty: co jíst a čemu se vyhnout
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x