Cystické uzly na štítné žláze

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat a Váš názor. Během zimy jsem prodělala náběh na zápal plic, akutní zánět hltanu. Momentálně beru Provirsan na herpetickou stomatoanginu a antibiotika na zlatého stafilokoka v krku. Včera jsem byla na endokrinologii, kde mám v obou lalocích cystické uzly pravý lalok:8,5ml, mediálně na přechodu s isthmem nehomodenní hypoechogenní cystický uzel 0,2ml, kraniálně centrálně drobný cystoid o průměru 3mm. Levy lalok 6,0ml, kaudálně dorzálně drobné cystoidy o průměru 5mm laterální z nich a 2mm mediální, kraniálně ventrálně cystoid o průměru 5mm. a na isthmu neostře ohraničený lehce hypoechodenní solidní uzel 1,0ml. jsem odeslána na punkci. Hormony štítné žlázy jsou v pořádku, vše ostatní v pořádku kromě rozšířeného isthmu. K tomu od imunologa pozitivní výsledky krve a moči u kterých nemám hodnoty, ale 10exp 3 staphylococcus epidermis+, anti EBV VCA IgG + , anti EBV EBNA IgG+, anti CMV IgG+, CRP +,ECP+, IgE+, absol CD4 0,80x10/9L, IRi (CD4/CD8)=1,3L. K tomu mám hmatatelně zvětšené uzliny v břiše u levé pánve. Máte prosím představu, zda tohle vše má nějakého společného původce? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, uzlová přestavba ve štítné žláze a vámi uváděná infekční onemocnění spojitost nemají. Hezký večer

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x