Deprese/úzkost

Již 7 měsíců mám psychické potíže. Mám pocit, že se něčeho obávám, ale sám nevím čeho, jsem neklidný, často se mi střídá "normální" nálada se špatnou a skleslou, při které se nedokážu povzbudit a nadchnout se pro něco, často mě také trápí pocit chladu, obava z nějakého vážného onemocnění, navíc se k tomu přidali i střevní potíže. Vše začlo v době, kdy se rozcházeli rodiče, zanedlouho poté navíc zemřel děda a aby toho nebyla málo, tak před nedávnem se zjistilo, že další člen rodiny má pravděpodobně nádor v tlustém střevě. Nyní si myslím, že ho mohu mít taky. I když se snažím si vše logicky odůvodnit, vždy mě zničehonic do hlavy vletí myšlenka, že můžu být také vážně nemocný, přehnaně se kontroluji. Navíc babička se léčí se schizoafektivní poruchou, matka je také "citlivější na nervy", tak si myslím, že tyto problémy mohl mít i dědičné. Nevíte, o jaké onemocnění by se mohlo jednat? Měl bych navštívit psychiatra? Děkuji, Šimon

Odpověď odborníka:

Milý Šimone, jste zjevně ciltivý a velmi inteligentní mladý muž. Rozhodně byste neměl zůstávat dále sám se svými myšlenkami a obavami. Za nejvhodnější bych považovala začít řešit stav návštěvou praktického lékaře. Určitě potřebujete mít pocit bezpečí ohledně svého tělesného zdraví. Lékař Vám dokáže pomoci i v oblasti zvládání emocí, v případě potřeby Vám pomůže psychiatra vyhledat.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x