Dětská předkožka

Dobrý den, můj syn v 7 letech nemá stále úplně odlepenou předkožku. Ve 4 letech již absolvoval na urologii, poté podruhé na chirurgii, násilné stažení, ale předkožka se opět přichytila. Po prvním zákroku mi bylo sděleno, že až večer máme pod tekoucí vodou předkožku stáhnout a pak každý den večer. První večer to šlo, ale když jsme hned druhý den předkožku stáhli, už byla přichycena. Po druhém zákroku jsem se ptala jestli bysme neměli předkožku stahovat i během dne, případně něčím promázávat aby se opět nepřichytla, opět mi řekli, že né a opět se opakovalo to, že druhý den byla přichycena. Syn je tím už dost traumatizovaný, každý večer se snažíme přetahovat né násilím, jen pokud to jde, o zúženou předkožku nejde, je volná, zbývají tak 2-3mm, které jsou přichycené, záněty nemívá, močí normálně, žádná boulička se nedělá. Fyzicky je syn z důvodů prodělané dětské neutropenie menšího a drobnějšího vzrůstu přibližně o jeden rok menší než vrstevníci. Dětská lékařka nás chce opět odeslat na chirurgii aby mu ji násilím uvolnili, já už se toho obávám z důvodu psychického stavu, již teď si nenechá na penis vůbec sáhnout a začne plakat i když se o tom s ním začnu bavit. Z různých článků na netu jsem se dočetla, že pokud nemá žádné jiné problémy, tak je lepší vyčkat i do 10-12 let věku, kdy se předkožka odlepí sama, než přistupovat k násilnému řešení s traumatizujícími následky, ale mé okolí mě nutí do radikálního řešení, aby mu později nehrozily větší potíže, případně obřízka, ikdyž tuto již na urologii i chirurgii vyloučili, že se o žádnou zúženou předkožku či jiný problém nejedná. Prosím o pomoc a radu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučoval bych znovu konzultaci na urologii. Je totiž možné předkožku mazat mastí, která by měla přichycení zabránit. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: