Dětská spála

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mi hrozí nějaké riziko, jsem ve 23 týdnu těhotenství a u dcery ve školce je spála. Dcerka má druhý den vysokou teplotu až 39°C, zvracela, bolela jí hlava a nemá chuť k jídlu. Vyrážku nemá, zítra s ní jdu k lékaři. Bojím se abych se nenakazila a kdyby, co by to znamenalo pro plod.Děkuji Petra P.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, riziko, že vaše dcera onemocnění spálovým bacilem, streptokokem, tu samozřejmě existuje. A je možné, že i vy můžete onemocnět.Pokud by se jednalo o onemocnění původcem spály, streptokokem, pak je léčba jednoduchá a účinná. Antibiotikum penicilin je v léčbě spály jak účinné, tak bezpečné i v těhotenství a riziko pro plod zde nehrozí. Zajděte určitě k lékaři, pokud budete mít jakékoli obtíže. Je však možné, že vůbec neonemocníte. Určitě je nutné zachovávat základní hygienické návyky, abyste riziko nákazy snížila.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x