Diastaza

dobry , chcel by som sa Vas opytat ohladom diastazy brusnych svalov ktore ma trapia , brucho uplne zmenene v stoji normalne ale ked si lahnem a dvihnem nohu vyduje sa to jakeby nejaky "hreben" , moohol som si to sposobit pretazovanim chrbtice v posilke a ziadne cvicenie brucha , aj sikme su nejako povolene vsetko... da sa to napravit , aj akoby pas sa mi tym rozsiril , hoc u muzov to nie je take obvykle.. Za odpoved Vam Dakujem

Odpověď odborníka:

Diastaza břišních svalů vyžaduje systematické posilování. Není to ale jednoduché, ideální je nácvik u lékaře, případně fyzioterapeuta, spojené s kontrolou funkce pánve, páteře a posouzením svalových vztahů. Dle toho lze teprve vybrat ideální cviky. V případě neúspěchu je možná i chirurgická pomoc.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: