Diastáza a břišní kýla

Dobrý den,prosím o radu.Před rokem mi byla operována pupeční kýla,3krát2cm,klasicky,sešitím.Už tehdy byla přítomna diastáza,ale s tím,že jí řešit nebudeme.Nyní podle ultrazvuku se mi vytvořila ventrální kýla,cca 3 cm nad pupkem o velikosti 4,5cm krát 2,5 cm.diastáza 5 cm.Uvažuji o laparoskopické operaci v nějakém kýlním centru,protože pracuji jako OSVČ,tak už kvůli tomu,aby můj návrat k běžným činnostem byl co nejsnažší.Ted k dotazu: jsem vhodným pacientem k laparoskopické operaci ventrální kýly a je potřeba řešit diastázu?Mnoho lékařů mě od toho odrazuje,že je to komplikované,častá recidiva,zvlášt u muže.Mnohokrát děkuji za odpověd,s pozdravem M.Š

Odpověď odborníka:

Dobrý den, osobně se také řadím k zastáncům neoperačního přístupu k diastáze. Nevidím důvod, proč by jste nemohl svou kýlu konzultovat ve specializovaném centru. Z popisu kýla není velká, mělo by možné ji řešit laparoskopicky

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: