Diazepam u dítěte - odvykání

Dobrý den, dcera 3,5 let, 16 KG bere již 7. měsíc 3 x denně 1/2 diazepamu 5mg. Byl jí nasazen v rámci zabezpečení onkologické léčby, po neuro-toxickém záchvatu. Potřebuji se optat jak bude probíhat vysazování. Očekávám, že začneme vysazovat v krátké době a bojím se následků. Co mohu očekávat po takové době u tak malého dítěte? Velmi vám děkuji za odpověď. Zuzana, matka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po takové době užívání bude léčba pravděpodobně nejprve snižována a teprve postupně vysazena. dítě může být neklidné a podrážděné, ale toto by mělo rychle vymizet. V krajním případě by mohlo dojít ke křečím, ale to hrozí u dětí, kde diazepam kontroluje křečovou pohotovost - tedy např. u epileptiků. pokud u Vás byl problém spojen s agresivní onkologickou léčbou, tuto komplikaci bych u Vás neočekávala, ale ideální bude poradit se s dětským neurologem, který by měl protikřečovou léčbu řídit, hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: