Dlhotrvajuci kasel

Pekny den, v july 2014 tohoto roku som prekonala zapal priedusnice, vyuzivala som trojo atb, sumame, klacid a teraz naposledy znova preliecena doxyhexal. Od leta stale kaslem, rano si musim dat ventolin aby som vsetky hlieny povykaslavala, ktore su zltobiele. Od leta berem aj flixotide diskus, uplne bez uspechu. Cely den ma drazdi na kasel a sem tam odrhnem hlien . Citim, ze to ide z priedusnice, nie z priedusiek. Z priedusiek vykaslavam hlien len rano malo kedy cez den, cez den odrham hlieny z priedusnice. Tam ma to aj drazdi cely den a citim, akoby som tam mala nejaky zapal: neviem to popisat. Vysetreni alergologia-negativne, ORL-negativne, krv CRP- v poriadku, RTG pluc - v poriadku. Spirometria na plucnom v poriadku, Vysetrenie sputa-v poriadku. Vsetky vysetrenia v poriadku, ale moje telo nereaguje na ziadku liecbu, mam nasadene aj prednison, denerel, rupafin, nic mi nepomaha, hlieny sa stale tvoria vo velkom mnozstve hlavne rano, ale aj pocas dna, ktore sa mi uz pocas dna tazsie vykasle a tym padom, ma stale drazdi na kasel. Obmedzuje ma to vo vsetkom, uplne vo vsetkom, som uplne zufala. Este aj chlamydie a mykoplazmy uplne v poriadku. Aj Naox mi robili ale aj to bolo v poriadku, aj napriek tomu, ze sa astma u mna nepotvrdila ani na spirometrii, lebo aj ta bola v poriadku, ma stale liecia liekmi na astmu, a liecba vobec nezabera:-((( Este ma caka bronchoskopia, Ale obavam sa , ze aj ta bude v poriadku a potom uz neviem co budem robit, ked mi nikde nic nezistia a ja kaslem a kaslem a hlieny sa neustale tvoria nove a nove :-((((

Odpověď odborníka:

Dobrý deň! Chápem, že takýto kašeľ je pre Vás vyčerpávajúci a obťažujúci. Z Vášho popisu vyplýva, že ste absolvovala v podstate kompletné vyšetrenie, ale liečba má prakticky nulový efekt. Napadá ma jedine - doplniť vyšetrenie na čierny kašeľ ( pertusse a parapertusse). Máte pálenie žáhy? Takéto potiaže zvačša mávajú ľudia s pálením žáhy a nakoniec u nich zistíme refluxnú chorobu, ktporá, ak sa dobre zalieči, má výrazne rýchy nástup účinku. Na úľavu skúste Levopront kv, alebo krátkodobo Stopex, inhalácie, popíjať teplú Vincentku.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: