Dlhotrvajúce pálenie v penise

Dobry den, rad by som sa poradil s mojim problemom, ktory zacal este minuleho roku. Kedze je toho viac, tak v bodoch. 16.11 som siel za urologom kvoli castemu moceniu, paleniu pri moceni a pocitu nevyprazdnenia sa, urolog po kontrole prostaty skonstatoval mozny zapal prostaty a nasadil mi Ciprofloxain, plus mi vzali moc. Po tyzdni som siel k nemu opat, pocas toho casu som mal mierne zlepsenie, avsak opat sa mi to palenie vratilo. Predpisali mi dalsich 10 tabliet Ciprofloxainu, moc som mal negativny. O tri tyzdne som tam bol opat s tym, ze sa to zlepsilo, ale opat sa mi to vratilo - palenie pri moceni atd ...Urolog mi urobil stery z mocovej trubice na chlamydie a ureaplazmu, mykoplazmu a kedze vysledky mali byt az po Vianociach, tak mi zatial pocas Vianoc predpisal Cedax. O dva tyzdne som siel pre vysledky zo sterov, tie boli negativne, stav sa mi zlepsil. Tyzden na to som tam bol opat s tym, ze sa mi problemy vratili a tak urolog este odporucal skontrolovat ejakulat a kym budu vysledky, predpisal mi Flukonazol a Funigicidin - proti kvasinkam a na potieranie, kedze som mal trochu zacervenany zalud s miernym svrbenim (tento problem som mal vsak uz davnejsie, este pred tym, nez som siel k urologovi kvoli paleniu). O tyzden som siel pre vysledky - vysledok bol - ejakulat k+c enterococcus faecalis citlivy na AMP, CIP, GTM, predpisal mi Ciprofloxacin. Dva tyzdne bolo OK, ale potom sa mi to palenie opat vratilo, este pocas uzivania ATB, siel som teda na kontrolu s tym, ze ATB som uz dobral a palenie sa mi vratilo - palenie nie len pri moceni ale pretrvavajuci palivy pocit v penise, citlivejsie semenniky, castejsie mocenie. Urolog teda odporucil vziat moc a ejakulat na kontrolu este raz a navrhoval, ak budu tieto vzorky negativne, moznost vysetrenia u neurologa. Kym teda budu vysledky, mam brat Brufein, alebo Ibalgin. Chcem len doplnit, ze ked sa mi posledny krat to palenie vratilo, este pocas uzivania ATB, tak sa mi zhorsila aj bolest v krizoch, ktoru mam uz skoro pol roka a viac. Momentalne cakam na vysledky vzorky mocu a ejakulatu a rad by som sa poradil, co moze byt este dovodom mojich problemov. Urolog spomenul neurologicke problemy - co mi pride logicke aj v navaznosti na bolesti krizov, len si to akosi neviem dat do suvisu s palenim v penise (nielen pocas mocenia). Dakujem za akukolvek radu alebo postreh.

Odpověď odborníka:

Kromě již odebraných odběrů by měly být odebrány stěry po masáži prostaty. Antibiotika by jste měl v případě zlepšení po dvou týdnech léčby brát dále, a to do celkové doby šesti týdnů. Pokud nebyla prokázaná infece v močové trubici a pořád máte řezání, zvážil bych provedení uretroskopie (prohlédnutí močov trubice).

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: