Dlouhodobý kašel

Dobrý den, chtěl bych se zeptat případně jakým způsobem dále postupovat. Mám třetím týdnem suchý dráždivý kašel. Bolí mě v krku a smrkám. Při vykašlávání hlenu si sem tam všimnu žilky krve v hlenu. Obvodní lékař mi postupně již předepsal třetí antibiotika, která beru.(medoxin, Clacid a nyní Dalacin C). Ale účinnost na kašel prakticky žádná. Po dobrání prvních dvou antibiotik se vždy stav na 2-3 vypadal v pořádku, ale zase se vždy vrátil do původního, nyní se zdá i horšího stavu. Bylo uděláno rtg plic, kde nebylo zjištěno nic špatného a odběr krve, který je také v naprostém pořádku.(krevní obraz + diferenciál, CRP, ASLO) Při kašlání jako bych někdy cítil krev v dutině ústní. Kašel se bohužel vůbec nelepší a v určitých chvílích mám až dusivé kašlání. Mnohdy se snažím jakoby něco vykašlat, přičemž se mi nedaří vykašlat nic. Nevíte v čem by mohl být problém? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Milý Jane, myslím, že je načase, abyste podstoupil vyšetření v plicní (TRN) ambulanci. Podle Vašeho uvážení se buď domluvte s praktickým lékařem na vydání žádanky, nebo se ke specialistovi vypravte rovnou. Podle zákona máte právo být vyšetřen i bez doporučení, ale někdy je těžké se "probojovat" přes zdravotní sestru, když nemáte v ruce doporučení - tak se rozhodněte, který způsob pro Vás bude únosnější. Držím palce, ať problém brzy vyřešíte.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x