Dlouhodobý kašel

Asi 2 týdny mám kašel s vykašláváním hlenů a rýmu. Při kašli mě často bolí hlava a poslední dobou mi cuká na pravém prsním svalu. Praktický lékař mi řekl že mám zánět průdušek ale po 5 denních antibiotikách se nic nezlepšilo. Občas si zapálím cigaretu , je mi 16. Myslíte , že to může být něco vážného? Děkuju

Odpověď odborníka:

Filipe!
Pravděpodobně opravdu jde o zánět průdušek, ale asi nebyl - žel - léčen antibiotiky, na které je citlivá bakterie, která tento zápal vyvolala. Cigarety bych určitě doporučila vynechat, zajděte na kontrolu k Vašemu lékaři a když tak požádejte o snímek plic a vyšetření sputa. Do nosa bych doporučila něco na uvolnění a asi Bioparox. Hlavní je ale kontrola u lékaře, který Vás léčí. Často se nám poslední dobou stává, že je nutno pacienty žel, léčit vícero antibiotiky.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: