Dlouhodobý kašel

Dobrý den, na konci listopadu jsem začala být nemocná. Trápila mě rýma a úporný kašel. Vykašlávala jsem hleny. K doktorovi jsem se však dostala až na konci prosince. Paní doktorka mi předepsala Flonidan a to z toho důvodu, že kašel už pomalu ustával. Pak jsem měla zhruba 2 týdny, kdy jsem kašlala jenom občas a nyní jsem od února znovu nemocná. Dá se tedy říct, že marodím od listopadu v kuse. Před 2 týdny jsem chytla chřipku, která se opět projevila kašlem. Jako léky jsem dostala opět Flonidan a na kašel Erdomed. Bohužel kašel se nevyléčil a já pořád kašlu. Myslíte, že bych měla zajít na plicní oddělení k zevrubnému vyšetření plic a horních cest dýchacích?

Odpověď odborníka:

Dobrý den,je možné,že při určitém oslabení organismus prodělá několik virových infekcí,virů zapříčiňujících respirační infekce je mnoho..Kašel po prodělání takové infekce může trvat i 3 týdny.Přesto bych doporučovala návštěvu ORL lékaře/k odlišení kašle jako reflexu při poruše nos.dýchání či jiných ORL-stavů/,plicního lékaře/spirometrické vyšetření odhalí případný nástup astmatu/ a gastroenterologické vyšetření/refluxní choroba má schopnost vyvolávat dlouhotrvající suchý kašel/-Hodně štěstí a zdraví..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x