Doba hojení kosti po vytržení zubu

Dobrý den. Před 3 dny mi byla vytržena sedmička dole, byl tam i zánět, byl mi nasazen Dalacin C. Za měsíc mám jít na chemoterapii po ablaci prsu. Chci se prosím zeptat, zda chemoterapie může způsobit nezahojení kosti v dásni. Děkuji moc za odpověď. Diana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hojení kosti narušuje spíše radioterapie (ozařování) než chemoterapie. V každém případě je dobře, že je hojení kryto antibiotiky a měsíc je dostatečně dlouhá doba na to, aby se rána dobře před chemoterapií zhojila. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: