Mám následujíc...

Dobrý den, mám následující dotaz týkající se užívání antibiotik. Při výtěru z krku mi byl zjištěn hemofil a současném výtěru z nosu zlatý streptokok. Lékařka mi navrhla přeléčení antibiotiky s ohledem na to, že mám dvě malé děti. Bohužel mám dvě překážky v užívání antibiotik a to, že jsem alergická na ampicilin (alergie v dětství) a navíc kojím 3 měsíční miminko a v kojení chci dál pokračovat. Lékařka mi tedy předepsala antibiotikum ROVAMYCINE 3 M.I.U., ale lékarnice mě upozornila na to, že tyto léky se nedoporučují v době kojení. Existuje nějaký jiný preparát, který bych mohla užívat??? Ráda bych se zbavila zvlášť toho hemofila, protože mi vadí i zápach z úst.

Odpověď odborníka:

Rovamycin patří mezi makrolidová antibiotika, která se (spolu s penicilinovou řadou - na kterou však jste alergická) mohou během těhotenství a kojení používat. Lékárnice vám podala mylnou informaci.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: