Pane doktore, p...

Dobrý den pane doktore, paní doktorko, nevím zda jsem ve správné sekci, můj lékař mi zjistil hypokalémii, v únoru hodnota 3,6, nasazeno kalium v tabletách, poté jsem prodělala vleklý zápal plic se třemi druhy ATB, dnes hodnota kalia 3,4. Už 16měsíců probíhá snaha o druhé dítě a musím říct, že to nesu psychicky špatně, již během zápalu plic jsem se psychicky hroutila, nedokázala jsem unést banální záležitost, že prostě nemůžu ven, vylézat z postele a nic dělat. Snaha o miminko mě také ubíjí, jen při pomyšlení (jako právě teď) se mi derou slzy do očí. Do toho mám zrovna zkouškové období na VŠ, které je také nervově náročné. Je pravda, že jsem se léčila na deprese před prvním těhotenstvím, od té doby žádná antidepresiva neužívám (přes 4roky), může mít hypokalémie vliv na mou psychiku? A nevíte, proč i přes užívání léků hodnota kalia stále klesá? Měřím 160cm,váha 53kg. Lékař mě straší hospitalizaci pro kalemii,nevíte, od jaké hodnoty by byla hospitalizace nutná? Žádné křeče nepociťuji, jen někdy svalovou únavu, citlivost kůže a ta psychika. Moc děkuji, případně se omlouvám za nevhodný dotaz. Blanka

Odpověď odborníka:

Pokud se hladina draslíku i při terapii snižuje, asi bude skutečně nutné podrobné celkové vyšetření, ev. i za hospitalizace. Teď není vhodná doba pro početí miminka, prožíváte velkou psych. zátěž, která sama o sobě může blokovat ovulaci a proto k otěhotnění nemůže dojít. I kdybystre otěhotněla, velký stres v prvních týdnech těhotenství miminku vůbec nesvědčí. Doporučovala bych na prvním místě zvládnout deprese - i medikamentosně, celkově se dát dohromady, poté řešit hodnoty minerálů a miminko až naposledy, až bude vše ostatní vpořádku.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: