Touto cestou b...

  • Dotaz od: Magdalena Doubravová
  • Publikováno: 24.6.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, touto cestou bych Vás chtěla požádat o radu. V květnu 2007 jsem měla erysipel na levé noze (lidově růže), a protože to moje obvodní lékařka nepoznala, dospělo to do takového stádia, že jsem tam měla několik plyskýřů velké jako dlaň a byla jsem 10 dní v nemocnici a 4 měsíce na neschopence. Noha se už spravila, ale stále má jinou barvu. Obvodní lékařka mi od té doby píchá co 5 týdnů pendepon a já bych se Vás ráda zeptala, jak dlouho je možné pendepon píchat a jak moc se to může vrátit? Mohu si pomoci i nějakýma vitamínama? Předem Vím děkuji za odpověď a přeji krásný den, s pozdravem Magdalena Doubravová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podávání Pendeponu (tj.depotního penicilinu) se v případě erysipelu podává jako prevence recidivy (znovuobjedení se) onemocnění dlouhodobě, tj.řádově měsíce. Lze ho používat takto dlouhodobě. Erysipel se však i přes intenzivní a dlouhodobou léčbu přesto může vrátit (jak moc, to je individuální). Pro prevenci je nutné dodržovat pečlivě léčbu, zejména pokud máte nařízeno nosit bandáže (ať už v podobě stahujícíh zdravotních punčoch nebo klasických obinadel na bandáže). Vitamíny a jiné potravinové doplňky by uškodit neměly, ale neexistuje žádný, který by přímo s určitostí pomáhal proti erysipelu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: