Syn po 14 dne...

  • Dotaz od: Matoušková
  • Publikováno: 2.7.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, syn po 14 dnech po podání druhé dávky očkovací látky proti klíšťové encefalitidě začal pociťovat bolesti hlavy, točení hlavy, nejistotu v chůzi, velkou únavu a závratě. Na Rtg Cp - asymetrie C1/2 s posunem zubu doprava - rotační blok. Bez teplot, bez svalových bolestí. Prosím o názor, zda tyto potíže mohou být reakcí na očkovací látku anebo je zde souvislost s nálezem na krční páteři. Laboratoř v pořádku až na ALT 3.24,AST 1.36. Dnes má dostat TK Holtra, lékař se domnívá, že syn trpí kolísavým krevním tlakem. Osobně synovi několikrát denně měřím tlak, je v téměř předpisových hodnotách. Prosím o radu jak dál postupovat a jaká vyšetření požadovat. Synovi je 34 let, cestoval pohyboval se v Asii a Jižní Americe. Před odjezdem byl řádně očkován, nyní žije 6 let zde bez závažnějších potíží zdravým životním stylem. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, reakce na očkovací látku po 14 dnech je méně pravděpodobná, ale zcela vyloučit nelze. I potíže s krční páteří by mohly tyto potíže způsobovat, ale bez vyšetření na dálku skutečně diagnózu stanovit nelze. Dovolím si jen drobnou poznámku - nemyslím, že je dobré "požadovat" po lékaři nějaké vyšetření, protože ho tlačíte někam, kam třeba jeho diagnostická rozvaha nevede, ale vy mu jí nutíte a tím ho můžete zavádět na nesprávné závěry. Pokud tomu lékaři důvěřujete, respektoval bych i jeho diagnostické a léčební postupy, pokud v něj důvěru nemáte, zvolte si jiného lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: