Prosím v...

  • Dotaz od: Marcela Tesařová
  • Publikováno: 2.6.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý večer, prosím Vás o radu. Se synem jsme byli na neurologii, kde mu stanovili diagnozu - lehčí hypotonický syndrom s vývojovou retardací o I. trimenom. Syn se v 11 měsících plazí, nesedí, neleze, nestaví se. Psychicky je na tom v pořádku, prý pohyb rychle dožene, doporučení je - rehabilitace /cvičíme Bobatha/. Prosím o vysvětlení, co přesně diagnoza znamená /je ochablejší/, mohli byste mi prosím poradit, jak tato hypotonie vznikla a co do budoucna synovi přinese - zda nezanechá nějaké následky, zda třeba nebude pomalejší, či nemotorný? Do jaké přibližné doby se srovná se svými vrstevníky? Mnohokrát děkuji.

Odpověď odborníka:

Jedna se o nižší svalové napětí, sval prostě nemá potřebný klidový tah, je tedy velice důležité rehabilitovat a svaly jemně posilovat, aby vše nezanechalo následky. Při správné péči váš syn jistě rychle vše dožene.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: