Prosím v...

  • Dotaz od: Marcela Tesařová
  • Publikováno: 13.4.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý večer, prosím Vás o radu. Mému synovi je skoro 9,5 měsíce a nechce se plazit, neleze. Pouze se otáčí z bříška na záda a zpět, válí sudy a na bříšku se posunuje po zemi, ale s plazením tento pohyb nemá nic společného, jen se jakoby otáčí kolem své osy a jde spíš dozadu. Začíná se trochu vytahovat na kolínka. Nesedí. Při krmení je opřen o záda, z čehož se vytáhne do sedu - sám, jinak ho neposazuji. Na boku by měl zvedat hlavičku nahoru, ale to také nedělá. Nedělá hru paci, paci. V květnu jdeme na neurologii, kam jsem se raději objednala. Dětská lékařka při 9 měsíční prohlídce říkala, že je v pořádku a že není opožděn. Zajímal by mě Váš názor, co si o tom myslíte. Začínám se obávat, zda je vše v pořádku. Pokud by byl třeba pohybově opožděn, znamená to, že i v životě bude pomalejší? Nemá to zpoždění vliv třeba i na psychický vývoj do budoucna? Musím ještě dodat, že těhotenství proběhlo bez komplikací, narodil se o 14 dní dříve, spontánně a bez problému. Mnohokrát děkuji, že se budete zabývat mým dotazem. Krásný večer.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vývoj dítěte je velice individuální, takže pokud Vaše dítko jinak prospívá, dá se toto zatím považovat pouze ze variantu normy. Návštěva neurologie je dle mého názoru- pokud chcete mít jistotu, že je vše v pořádku, dobrý nápad.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: