Doplň. informace k dotazu "chronické postiž. streptokokem"

Dobrý den, paní doktorko, děkuji Vám za Vaši předchozí odpověď. Tímto i já odpovídám na Váš dotaz, zda bych Vám nemohla zaslat více informací. Ptala jste se, jestli zjišťovali citlivost antibiotik. Zjišťovali, a na některé moje tělo pořád pozitivně reaguje. Ale problém je ve dvou věcech: a) pokud léčba zabere, tak maximálně jen na den-dva, a pak je to tu zase b) ten rozbor nemám u sebe, abych Vám mohla říct, na které látky reaguju a na které ne. Ono se to totiž mění takřka rozbor od rozboru. Další záludnost. Děloha mě nebolí, ale zánět vejcovodů už jsem měla a Bůh ví, jestli ho ještě pořád nemám. Víte, já už jsem na bolest tak zvyklá, že tu běžnou (jako menstruační bolesti) vnímám naprosto normálně, a tu opravdu velkou... no, s tím stejně nemůžu nic dělat. A už hlavně nejsem schopná poznat, odkud ta bolest jde. Už jsem s ní prostě sžitá a vnímám ji jako součást života. Pohlavní styk - ani anální - nemám. Jestli není nějaký kontakt se střevem, to vám nedokážu říct, poněvadž nejsem doktor. Ale často mám zácpu, to určitě bude mít na tyhle věci vliv. A v jedenácti mi brali slepáka těsně před prasknutím, měla jsem sepsi a musela jsem jít do lázní na tři měsíce. Třeba to na to má ještě pořád vliv, ale už je mi 27, takže - kdo ví. Wobenzym jsem brala, nikdy nezabral. Ani Phlogenzym, a to jsem vždycky užívala v kuse ta největší balení. K těm vejcovodům: mám je prý trvale zvrásněné po infekci, z toho pravý vejcovod není úplně na pravé straně, ale jakoby spíš vpředu před dělohou (což mi řekl gynekolog). Dokážete z tohohle něco určit? Moc jsem Vám toho nenapsala. Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, napdlo mne ještě Vagi C.je to vit.C ,který se zavádí vaginálně a 2x týdně výplach pochvy jedlou sodou.mělo by to upravit poševní prostředí a bakterie,které tam normálně žijí, by se měly upravit do rovnováhy,v jaké mají být. nutná je přiměřená hygiena, často se stává,že ženy se sprchují 3x denně a myjí se mýdlem pokaždé, není to úplně ideální pro kolonizující bakterie.tak snad Vám to pomůže.)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
 Ženy, které se nebojí mluvit o umělém oplodnění, dodávají odvahu ostatním
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
První pomoc při poranění kůže
Články: První pomoc při poranění kůže
Máte nějakou ránu na kůži...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Střevní záněty: jak se poprat s plynatostí a nadýmáním
Uroflowmetrie
Články: Uroflowmetrie
Co je to uroflowmetrie a k...
I o umělé srdce je třeba dobře pečovat
Články: I o umělé srdce je třeba dobře pečovat
Vady srdečních chlopní jsou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x