Dotaz

Dobrý den. Když jsem naposledy byla na celkovém vyšetření tak mi byl zjištěn zvýšený počet bakterií moči. V té době jsem žádné problémy neměla a tak mi paní doktorka řekla, že když mě bude pálit při močení tak se mám u ní zastavit pro antibiotika. Uběhlo skoro 8 měsíců a pociťuju ne sice pálení při močení, ale občasné pálení (tak 3x do měsíce) v pochvě, když vypiju sklenici vody tak to v sobě dlouho neudržím a nutí mě to chodit vícekrát na záchod. Může to být nějaká poševní infekce, která se rozšířila do moč. měchýře (cest)? Pokud ano, bude stačit když budu brát tablety candibene? Děkuju

Odpověď odborníka:

Dobrý den, intenzivně zvyšte příjem tekutin, abyste důkladně proplachovala močové cesty, do pochvy můžete preventivně zavádět globule s laktobacily. Pokud budete mít nadále potíže, bude nejlepší zahájit léčbu až po vyšetření.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: