Dotaz

Dobrý den, je to přibližně 5 týdnů od 1.pokusu o pohlavní styk s kondomem. Menstruace se dostavila den poté tedy 25.3. a trvala asi 4 dny a poté jsem měla další 4 dny hnědožlutý výtok. Byla jsem s tím na gynekologii a tam mi dali Polygynax. Jenže výtok přetrvával dál, ale už průhledný a měla jsem i k tomu bolest dole v zádech a podbřišku, která přetrvává až doteď. Asi po 4 až 5týdnech po pokusu o pohlavní styk mi vyšla na těhotenském testu velmi slabá druhá čárka. Byla jsem znovu na gynekologii a tam mi paní doktorka dělala normální ultrazvuk(ne vnitřní) a nic tam neviděla. Řekla mi, že je velmi nepravděpodobné, že bych byla těhotná. Dne 29.4. se mi dostavila znovu menstruace, ale zase o něco slabší než mívám. 3. den menses jsem si udělala Mamatest a znovu je tam slabší druhá čárka. Bolí mě ten podbřišek, konečník a jak kdyby v oblasti stydké kosti. Dnes jsem byla na hematologii na kontrole(kvůli prodělané těžké trombocytopenii před půlrokem) a brali mi krev, nyní mám hodnoty normální, ale mám hraniční protilátky v krvi. Mohla bych být těhotná? :-(

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dva těhotenské testy potvrdily hormon hCG v moči, zajděte proto ještě jednou raději na kontrolu. Odstup od poslední kontroly by měl být alespoň týden, jestliže nebudete mít žádné potíže. Nelze s jistotou například vyloučit, že se nejedná o mimoděložní těhotenství. Příčinou by také mohla být cysta na vaječníku.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: