Dotaz

Dobrý den.V HIV poradně mi řekli že člověk s poruchou imunity by se měl poradit s imunologem za jak dlouhou dobu po rizikovém pohlavním styku se má nechat otestovat na HIV.Mám oslabenou obranyschopnost a sníženou imunitu.Kdyby byla oslabená obranyschopnost a snížená imunita imunitní poruchou tak za jak dlouhou dobu po rizikovém pohl.styku bych se měla nechat otestovat na HIV? Moc Vám děkuju za Vaší odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte sníženou obranyschopnost a bylo Vám prokázáno snížení parametrů imunity buněčné nebo protilátkové, nechala bych se vyšetřit za 6 týdnů a za 3 měsíce po rizikovém kontaktu. Nejdůležitější se samozřejmě prevence a vyvarovat se rizikovému kontaktu.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Těhotenství s revmatickou chorobou si raději naplánujte
Články: Těhotenství s revmatickou chorobou si raději naplánujte
Ženám trpícím vážnější...
Štítná žláza
Články: Štítná žláza
Na pohled vypadá štítná...
Infarkt u žen může mít nezvyklé příznaky!
Články: Infarkt u žen může mít nezvyklé příznaky!
Rychlé přivolání záchranné...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: