Dotaz k odpovědi - nesnášenlivost lepku

Dobrý večer, děkuji za odpověď na můj dotaz. Pokud by se mělo opravdu jednat o nesnášenlivost lepku, jak mám situaci dořešit? Je mi jasné, že to bude chtít opět návštěvu gastroenterologie, ale co po nich mám chtít? V krvi protilátky nemám, náznak byl jen v gastroskopickém vzorku, ale tím, že krev je v pořádku, tak se k tomu nepřiklání a dostala jsem jen léky na podporu trávení, které bohužel nepomáhají.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kateřino. Jednou negativní serologické testy nic neznamenají. Celiakie- jako většina autoimunitních nemocí- mívá fáze exzacerbace, kdy se naplno projevuje, a fáze klidu, kdy i klesá hladina protilátek v krvi. Dokonce pokuď pacienti dodržují bezlepkovou dietu, mohou protilátky v těle zcela vymizet a jejich tvorba se obnoví při exacerbaci nemoci. Více v ambulanci gastroenterologa.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: