Dotaz k nálezu z orl

Dobrý den, na ORL ambulanci mi byla v souvislosti s vyšetřením spánkové apnoe zjištěna hypertrofie lymfatické tkáně v oblouku nosohltanu a kořene jazyka.Taky jsem si v dutině ústní našel menší útvar viz. foto. Jsem z toho nálezu dost vystrašený. Zajímalo by mne jestli podobný nález může souviset čistě s nádorovým onemocněním. Dnes se jdu domluvit na na termínu kyretáže nosohltanu a uppp.

Odpověď odborníka:

Jedná se o papilom- je to jako bradavice ale na sliznici. Rozhodně není zhoubný a odstranění je snadné. Předpokládám, že při zákroku bude odstraněn zároveň. Pro jistotu na něj upozorněte

MUDr. Pavel Strnad
MUDr. Pavel Strnad

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Ambulance ORL (ušní, nosní, krční), Ústecká poliklinika

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: