Dotaz k ekg holteru

Pan doktor. Ja mavam tachykardiu i ked som v klude. Mam prolaps MCH. Stopova mitralna regurgitacia. To je nornalny nalez? Tu tachykardiu mavam uz dlho. Najprv to neriesili a ked uz tak rovno k psychiatrovi ma poslali. Dva roky som brala AD a bez uspechu,tachykardia bola stale. Pritom sa necitim ani uzkostliva ani depresivna. Moze mat na to vplyv aj chrbtica? V hrudnej casti nam protruziu discu. Inak interna mi dala na ten tep rychly concor cor 2,5mg. Z toho aby som si dala polku. Ibaze si ho nedavam pravidelne ale iba vtedy ak mam velmi rychly tep a necitim sa dobre(kvoli rychlemu tepu). Nevadi ak si ho davam niekedy i poobede,navecer? Vcera som si dala asi o 17tej hodine a spomalilo mi to tep na 60 az som sa bala ist spat.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš UZ srdce je v normě, jedná se fyziologickou variantu. Pokud máte vyšší tepovou frekvenci, doporučuji pravidelné cvičení, cca 4x týdně, běh, chůze na kole. Při pravidelné fyzické aktivitě dojde zcela přirozeně ke snížení tepové frekvence. Nevím jaké máte přesně hodnoty, norma je do 100/minutu, pokud máte méně léky bych určitě neužíval.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: