Dotaz na možnost částečného invalidního důchodu

Dobrý den, omlouvám se, že vyrušuji se svým dotazem, ale nemohla jsem najít nikoho jiného. Už od svého dětství trpím skoliosou, která se mi během let výrazně zhoršila z 11 stupňů přes 25. Bohužel, díky rodinným potížím jsem byla nucena v polovině druhého ročníku přerušit trvale školu. Už delší dobu nemohu najít žádné zaměstnání se základním vzděláním, kde bych splňovala zdravotní požadavky a když po mě chtějí, abych někde stála nebo seděla 12 hodin a více, jsou to pro mne nepředstavitelná muka v bolestech. Dnes je mi 28 let. Bolest se za poslední rok nesmírně zvýšila a já nevím co dělat. Chtěla bych se zeptat, zda bych měla podle vašeho posudku, pokud bych zažádala o ID vůbec nějakou možnost ho získat?? Momentálně mám napsanou tuto diagnózu: Výrazná S skoliosa s výraznou APVZ (až s náznakem kost gibbu vpravo). Poklep tnrů negat, PV kongtraktury, palp citlivlstá Lass bilat negat MEnnell bilat +, palp. citlivost Si bilat, palp. citlistoi 2-3. sternokost skloubení VAS Th a L p Scoliosis st.I. B 1. dx Tietzův sy Goniometrie páteře: Schober 4 cm, Stibor 7 cm, Otta 5 cm, lateroflexe dx/sin 15/19cm. Palpačně bolestivý C/Th př., zvětšený PV val vpravo, přetrvává blokáda 1. a 2. žebra vpravo. Prosím o vaši odpověď. Předem velmi děkuji za váš ztracený čas se mnou. Případně pokud byste mohl i poradit co dál dělat.

Odpověď odborníka:

Většina bolestí zřejmě bude na podkladě funkčních poruch páteře, které spolu s poruchou osy páteře dělají onen popisovaný nález.V prvé řadě je třeba najít opravdu schopného fyzioterapeuta, který Vám pomůže situaci porušené funkce páteře řešit. Spoučasně doporučí nikoliv sestavu cviků , ale cílené cviky, svaly je třeba postupně dostat za pomoci fyzioterapie a cíleného dennodenního cvičení do souladu, který určitě může být lepší než je v současné době. Tolik je zřejmě z popisu a nálezu. Přesto je ale evidentní, že stupeň skoliozy významný je, že i přes zlepšenou léčbu bude vyžadovat určitá omezení v pracovních činnostech. Proto určitě zažádat komisi je zajímavé. Posudek však na základě vyšetření vydá komise. Je sice na základě tabulek, ty však mají relativně širokou škálu, nelze tušit, jak rozhodne. vyloučit rozhodnutí o DIČ nelze .Je to třeba absolvovat.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Šokující výsledek | Od: Selina | 6.12.2014 06:51
Tak mám již za sebou komisi, která na demnou zavřela ortel, že prý nejsem vůbec nemocná, dokonce ona komisní lékařka popřela posudek mého ortopeda, ke kterému chodím od dětství, a uvedla, že žádný náznak kostního gibu nevidí, přitom je na oko bijící. Došla jsem k názoru s takovýmto člověkem, nemá smysl dále diskutovat. Tato lékařka by podle mě neměla vůbec být na přezkumných komisích. Teď to nemyslím kvůli sobě, ale protože je trpce zahořklá vůči mladším dívkám, což sama projevila několikrát při samovolném prořeknutí se během diskuze.
Proto i když bych mohla mít šanci na 1 stupeň a trpím silnými bolestmi, díky této osobě jsem nedostala ani šanci na vlastní vyjádření. Je smutné, že se osudy nemocných lidí odvíjí pouze o jediné osobě a podle toho, jak se zrovna vyspí. Podle mě by bylo spravedlivé, kdyby bylo v posudkové komisi vícero lékařů, aby nemohlo docházet, k čemu značně dochází.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x